GP van Oostenrijk

GP van Oostenrijk

1 juli 2021 0 Door guru

Ja hoor! We zijn weer terug in Oostenrijk. Zijn we eigenlijk wel weggeweest? Afgelopen zondag hebben we de eerste race op de Red Bull Ring gezien. Ellen: “Het was een heerlijke race!” Ivar: “Nou eerlijk gezegd vond ik hem een beetje saai.”

Het is dat Leclerc zich naar voren vocht door het veld. Al was dit natuurlijk nodig omdat hij zelf in de beginfase van de race Gasly uit de race hielp door de achterband van de Alpha Tauri met zijn voorvleugel aan gort te snijden. Soort van geluk bij een ongeluk voor de kijker. Niet voor Gasly.

Spanning

Maar wordt de komende race dan wel spannend? Het grote verschil de komende race is dat de teams net iets andere banden krijgen. Dit weekend is de zachtste en dus ook snelste band, één tandje zachter rubber dan afgelopen weekend. Omdat de coureurs tijdens de race gebruik moeten maken van minimaal twee type banden, kan dat nog zorgen voor andere strategieën. De algemene verwachting is dat de teams nu ook (nog) wat dichter bij elkaar zitten. Door de banden, maar ook natuurlijk omdat de teams allemaal verse en volledige kennis en data van de auto´s en het circuit zoals dit nu is. Wij verwachten dan ook dat er maar een paar coureurs echt stappen kunnen zetten. En dan hebben we het natuurlijk over de rookies. Dit is na het eerste circuit waar ze al eens met een F1 auto een wedstrijd hebben gereden. Met andere woorden: Geen excuses zondag! Je weet hoe het werkt, naar beneden die lollie. Gas op die klepel. Het is potdomme geen vrachtwagen!

Naast de groentjes die deze wedstrijd echt moeten laten zien uit welk race hout ze gesneden zijn (letten we even op Nikita?) zijn er natuurlijk een aantal coureurs die het gevoel zullen hebben dat ze wat goed te maken hebben. Denk aan Russel en Gasly die allebei uitvielen in (relatief) kansrijke positie. En wat denken we van de heren in de zwarte auto´s met het zilveren sterretje op die Nase? Nu we het toch over de toppers hebben: wat verwachten we van Sergio “Checo” Pérez? Heeft hij zich afgelopen zondag niet laten piepelen door Bottas? Moet hij niet in staat zijn om zijn rode stier lachend in het gat tussen Max en Lewis te parkeren?

Scherprechter

Uiteindelijk zal het weer de scherprechter zijn. Terwijl Ellen vurig aan het bidden is om een droge kwalificatie en dito race, heeft Ivar zoveel rondjes door de straat geregendanst dat de meeste 30×30 tegels zijn weggesleten. Over een ding zijn we het in ieder geval eens. Mocht het gaan regenen tijdens de race, dan zal die hoe dan ook spannender worden dan vorige.

Voorspelling

Dat lijkt toch wel een uitgemaakte zaak voor deze race. De Red Bulls moeten ook dit weekend kunnen domineren. De Pole en snelste ronde tijdens de race zouden, door het zachtere rubber, sneller moeten zijn. Mits het droog is natuurlijk. Daarnaast is Sergio bijna verplicht aan zijn status dat hij dichter op Max moet zitten aan het einde van de race. Uiteraard moeten Lewis en Bottas de spreekwoordelijke ballen uit de broek rijden om de stieren van de troon te stoten. En als ze dat niet doen, moet het in ieder geval uitzien dat ze bijna uit elkaar vallen in een poging om dat te doen.

Nog een kleine uitdaging voor Toto en zijn jongens? Als Bottas zijn auto in de pitsstraat kan bedwingen en daardoor geen straf op loopt, kan hij zomaar eens sneller dan Hamilton zijn. Wat gaat dan de call van de muur zijn?

Onze voorspelling bij droog weer: 1. Max 2. Bottas 3. Perez.

Als het regent? Dan verandert de hele wereld. En om iets spannends te voorspellen: 1. Lewis 2. Gasley 3. Perez.

Viel Spaß!