GP der Steiermark

GP der Steiermark

24 juni 2021 0 Door guru

“Pwoah! Wat een race! Wat een spanning, toch Ellen?” De Franse Grand Prix was door met name de inhaalacties van Ricciardo en de strategiestrijd van Red Bull met Mercedes een spannend schouwspel! Wat de Duitsers in Spanje met het Oostenrijkse team deden, werd nu omgekeerd en precies tegen hen gebruikt.

“Gaat het Ellen?” Ellen zit nog een beetje verbaasd naar de televisie te kijken. In een hand een fijn geknepen blikje waar voorheen veel taurine in zat en in de andere de afstandsbediening waarmee ze met grote ogen constant de laatste twee ronden van de race terug kijkt.

Österreich

Door de verschuivingen op van races op de kalender is het ook dit jaar weer zoeken voor de organisatie om de race weekenden te vullen, zouden de races plaatsvinden in Canada, Turkije en Singapore. Gedurende het seizoen zijn deze van de kalender zijn verdwenen door de Covid maatregelen. De organisatie is daarom constant bezig om de vrijgekomen gaten te vullen. Dus zien we nu voor het tweede jaar op rij een grote prijs van Steiermarken en een grote prijs van Oostenrijk op dezelfde baan, met een paar dagen ertussen. Vorig jaar waren het de eerste twee races. En hoewel het seizoen vorig jaar natuurlijk flink was uitgesteld door de pandemie, leek het vorig jaar toch te vroeg te starten voor Red Bull. Afgelopen weekend klonk het tijdens de gesprekken in de Nederlandse TV-studio zelfverzekerde woorden over hoe goed Red Bull op de Red Bull Ring is, maar vergeten we dan niet de eerste race van vorige jaar waar er geen rode stier aan de finish kwam. In de tweede race vormde Verstappen en Albon ook al geen serieuze bedreiging voor de “man in black”.

Positieve flow

Toch merk je duidelijk dat de Red Bulls in een positieve flow zitten. Mercedes liet zich de kaas van het brood eten door niet alleen Hamilton op de een stop strategie te houden, maar ook Bottas te laten verschalken door Perez met een “over cut”. Voor ons gevoel is Vallteri opgeofferd in een poging Lewis zijn positie te verdedigen. Had het team van Toto de vliegende Fin niet binnen kunnen roepen toen Verstappen de pits kwam voor zijn tweede stop? Het lijkt wel of Mercedes de grip die zij in de eerste races hadden en de agressieve strategieën nu volledig kwijt zijn.

Bij Red Bull daarentegen zijn er twee lachende coureurs met twee super trotse pitcrews. En terecht natuurlijk! Ellen kijkt gelukzalig nog eens naar het moment dat Lewis bij het wegrijden van zijn stop te horen krijgt dat Max 1,5 seconden achter hem zit, om in de eerst volgende bocht te worden ingehaald door hem.

Race 1

Komend weekend dus de eerste race op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Waar eens de kolkende oranje tribune een door het veld stormende Max naar een overwinning schreeuwde, zal het dit weekend iets stiller zijn door het gebrek aan publiek in het eerste weekend. Toch verwachten we veel van de Bulls. Deze keer zijn Ellen en ik eensgezindheid in de verdeling van het edelmetaal op zondag. De hoogste positie zal worden ingekleed door Max, gevolgd door Sergio en Lewis. Bottas zal vast weer een reden hebben om over de radio te laten horen dat hij geen leider in het team is, maar wel dicht achter het podium over de meet komen.

En welke teams sluiten dan aan? Het gevecht tussen Ferrari en McLaren is stevig. Wij denken dat Sauna en Leclerc dit weekend weer in hun Italiaanse hum zullen zijn. Maar ze zullen hard moeten vechten met de goedlachse Brit en Aussie.

Verrassing

Iedere race lijkt er dit seizoen wel weer een mooi konijn uit de hoge hoed te komen. Net als je denkt dat alles duidelijk is, klapt er een band.

Toch denken we dat Schumi Junior het deze race weer duidelijk maakt waarom hij vorig jaar de F2 won en Mazepin uiteindelijk gewoon tekort komt voor de top. De Duitser zal de komende race volgens ons zichzelf niet meer aan de kant laat zetten door de dol drieste Rus.

Ook denken we dat Yuki weer een goede indruk gaat maken omdat het circuit het beste in de Japanner naar boven haalt. Snel, overzichtelijk en echt een circuit voor de dappere coureur en dat is Yuki zeker.

Één ding weten we heel zeker: wij kunnen niet wachten tot de race van start gaat!