Voorspellen with Ellen & Ivar

Voorspellen with Ellen & Ivar

18 maart 2021 0 Door guru

Voorspellen with? Dat is lang geleden! Vroeguh is er wel eens wat geschreven wat Voorspellen with Allan en Ivar heette. Dit was een column, geschreven door Ivar, met een focus op de volgende Formule 1 Grand Prix. De toon in de columns was niet te serieus en was vooral ook om met een vleugje humor naar de hoofdklasse van de autosport te kijken. McNish werd op de Nederlandse TV bekend met zijn voorspellingen voor RTL, terwijl hij op de paddock werd geïnterviewd. Hij was destijds de testcoureur voor Renault.

Na een een inspirerend seizoen in 2020, begon het weer te kriebelen bij Ivar, maar Allan McNish is al tijden niet meer in het F1 wereldje te vinden en waarschijnlijk kent vrijwel niemand van de hedendaagse fans hem meer. Daarnaast was Allan het waarschijnlijk zat om steeds maar de consequenties te dragen van de verkeerde voorspellingen. Daarbij denken we terug aan bijvoorbeeld de uitspraak uit 2003: “Als Minardi deze wedstrijd geen punten scoort, dan eet Allan zijn schoenen op…”

Ik neem aan dat we niet hoeven toe te lichten dat Minardi dat seizoen geen enkel punt heeft weten te behalen en wij door de niet aflatende support van de Nederlandse fans en het bedrijfsleven voor het kleine Italiaanse team iedere race verwachtte dat het toch weer goed ging komen.

Na 2003 is Allan zich gaan richten op andere raceklassen en heeft onder andere de 24 van Le Mans een aantal keer gewonnen. Het schrijven van columns paste daarom niet meer in het programma. Ik ben een tijd lang ook heel andere dingen gaan doen, maar bleef de F1 enthousiast volgen. Het afgelopen seizoen heeft ook de F2 en F3 schitterende races laten zien die ook zeker weer laten zien dat er veel goede coureurs richting de koningsklasse opstomen. Dit deed het verlangen naar het schrijven van de voorspellingen weer opborrelen, maar moest ik toch op zoek naar een waardige vervanger van Allan. En daarom heb ik Ellen gevraagd. Het klonk direct vertrouwd en het is natuurlijk helemaal fantastisch om deze machtige sport samen van enig commentaar te voorzien. Wij gaan daarom samen proberen om in de week voor de Grote Prijs een voorspelling online te hebben staan.

Ellen en ik hopen dan ook dat jullie met veel plezier onze voorspellingen zullen lezen en met veel plezier, spanning en verbazing het autosport seizoen zullen volgen. Net als wij natuurlijk. Deze blog zou je dus voor dit seizoen kunnen beschouwen als het Voorstellen van Voorspellen with Ellen en Ivar.